بنام الله...
ازدواج در سنین قبل از بلوغ و رسیدن به رشد و آگاهی از دید قرآن ممنوع است !
وَابْتَلُوا الْیَتَامَىٰ حَتَّىٰ إِذَا بَلَغُوا النِّکَاحَ فَإِنْ آنَسْتُم مِّنْهُمْ رُشْدًا فَادْفَعُوا إِلَیْهِمْ أَمْوَالَهُمْ ۖ وَلَا تَأْکُلُوهَا إِسْرَافًا وَبِدَارًا أَن یَکْبَرُوا ۚ وَمَن کَانَ غَنِیًّا فَلْیَسْتَعْفِفْ ۖ وَمَن کَانَ فَقِیرًا فَلْیَأْکُلْ بِالْمَعْرُوفِ ۚ فَإِذَا دَفَعْتُمْ إِلَیْهِمْ أَمْوَالَهُمْ فَأَشْهِدُوا عَلَیْهِمْ ۚ وَکَفَىٰ بِاللَّـهِ حَسِیبًا ﴿٦﴾ سوره نساء
و یتیمان را آزمایش کنید تا زمانیکه برای ازدواج بالغ شوند و اگر دریافتید که آنها به رشد ونمو کافی رسیده اند اموالشان را به آنها برگردانید واموال یتیمان را به افراط و بسرعت قبل از انکه بزرگ شوند نخورید آنکس که پولدار است باید پاکدامنی پیشه کند و آنکس که فقیر باشد باید به متعارف بخورد (حیف و میل نکند) و هنگامیکه به آنها اموالشان را می پردازید برآنها شاهد بگیرید و خدا در حسابرسی کافیست ﴿۶﴾
در آیه فوق قرآن شرط ازدواج را نه تنها رسیدن به بلوغ جنسی صرف ، بلکه رسیدن به رشد کافی فکری و آمادگی برای پذیرش مسئولیتهای اجتماعی و رسیدگی به امور خانواده را شرط لازم برای نکاح یعنی ازدواج میداند!
افسانه هایی که باورمندان حدیث به آن اعتقاد دارند و دست آویزی برای کافران گشته و بر اساس آن مینویسند عایشه همسر پیامبر 9 ساله بود که به همسری پیامبر در آمد هیچ سندیتی ندارد و یک کذب و فریب محض است که مانند بسیاری از روایتهای دروغین با نص قرآن در تضاد و تناقضی آشکار است زیرا پیامبر بری از این بوده که حکم خدا را نقض کند و هرگز بر خلاف سخن و حکم خدا عمل نمی کرده و کسانی که این روایتها را جعل می کردند برای رسیدن به هوسهای شیطانی خود و اربابانشان بوده و چون نمیتوانستند به قرآن استناد کنند به دروغ اعمال غلط خود را به رسول نسبت میدادند و رفتار شیطانی خود را سنت رسول الله میخواندند و امروزه اصحاب حدیث در این دروغ پردازی و افتراها، گوی سبقت را از یکدیگر ربوده اند !
آیه ی دیگری که در قرآن میتوان به آن اشاره کرد آیه 127 سوره ی نساء است که میفرماید :
وَیَسْتَفْتُونَکَ فِی النِّسَاءِ ۖ قُلِ اللَّـهُ یُفْتِیکُمْ فِیهِنَّ وَمَا یُتْلَىٰ عَلَیْکُمْ فِی الْکِتَابِ فِی یَتَامَى النِّسَاءِ اللَّاتِی لَا تُؤْتُونَهُنَّ مَا کُتِبَ لَهُنَّ وَتَرْغَبُونَ أَن تَنکِحُوهُنَّ وَالْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الْوِلْدَانِ وَأَن تَقُومُوا لِلْیَتَامَىٰ بِالْقِسْطِ ۚ وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَیْرٍ فَإِنَّ اللَّـهَ کَانَ بِهِ عَلِیمًا﴿١٢٧﴾
و از تو در باره زنها فتوا میخواهند ( نظرمیخواهند) بگو خدا درباره آنها فتوا میدهد ( نظر میدهد ) و آنچه بر شما خوانده شد دربارۀ زنهای یتیمی که آنچه را که برای آنان نوشته شده به آنها نمی دهید و تمایل دارید که با آنها ازدواج کنید و با کودکان ضعیف و ناتوان بچه سال (هم تمایل به ازدواج با آنها را دارید) در حالیکه (به شما دستور داده شد) که برای یتیمان به عدالت قیام کنید و هر کار خیری بکنید قطعاً خدا به آن آگاه است ﴿۱۲۷﴾
همانگونه که در آیات فوق مشاهده میکنید ازدواج شرایطی دارد که یکی از آنها بلوغ است و نمی توان با انسان نابالغ ازدواج کرد اما بر خلاف حکم صریح خداوند که به صورت آشکار ازدواج با کودکان و افراد نابالغ را منع میکند اما باورمندان به احادیث آن را قبول دارند زیرا با توجه به احادیث که چنین حکمی را بر خلاف حکم خدا صادر میکنند و بر اساس فتواهای علمایشان ازدواج با کودکان و افراد نابالغ حتی ازدواج با کودکان شیرخوار را جایز میدانند !
به یکی از فتواهای علما و مراجع دینی در این باب توجه کنید که قابل تأمل است !
12 - کسی که زوجه اى کمتر از نه سال دارد و طى او براى وى جایز نیست چه اینکه زوجه دائمى باشد، و چه منقطع ، و اما سایر کام گیریها از قبیل لمس به شهوت و آغوش گرفتن و تفخیذ اشکال ندارد هر چند شیرخواره باشد، و اگر قبل از نه سال او را وطى کند اگر افضاء نکرده باشد به غیر از گناه چیزى بر او نیست ، و اگر کرده باشد یعنى مجراى بول و مجراى حیض او را یکى کرده باشد و یا مجراى حیض و غائط او را یکى کرده باشد تا ابد وطى او بر وى حرام مى شود، لکن در صورت دوم حکم بنابر احتیاط است و در هر حال بنا بر اقوى بخاطر افضاء از همسرى او بیرون نمى شود در نتیجه همه احکام زوجیت بر او مترتب مى شود یعنى او از شوهرش و شوهرش از او ارث مى برد ، و نمى تواند پنجمین زن دائم بگیرد و ازدواجش با خواهر آن زن بر او حرام است و همچنین سایر احکام ، و بر او واجب است مادامى که آن زنده است مخارجش را بپردازد. هر چند طلاقش داده باشد، بلکه هر چند که آن زن بعد از طلاق شوهرى دیگرى انتخاب کرده باشد که بنابر احتیاط باید افضا کننده نفقه او را بدهد، بلکه این حکم خالى از قوت نیست ، و نیز بر او واجب است دیه افضا را که دیه قتل است به آن زن بپردازد اگر آن زن آزاد است نصف دیه مرد را با مهریه ای که معین شده و بخاطر عقد دخول به گردنش آمده به او بدهد، و اگر بعد از تمام شدن نه سال با او جماع کند و او را افضاء نماید حرام ابدى نمى شود و دیه به گردنش نمى آید، لکن نزدیکتر به احتیاط آن است که مادامى که آن زن، زنده است نفقه اش را بدهد هر چند که بنا بر اقوى واجب نیست .!!!
برای اینکه شاید بعضی از دوستان اصطلاحات بکار برده شده ی فقهی را در این متن ندانند ترجمه ی آنها را مینویسیم تا خردمندان خود قضاوت کنند فرق بین کلام خدا و سخنان بیهوده و یاوه را :
زوجه دائمی = زنی که عقد دائمی شده
زوجه منقطع = زن صیغه ای
تفخیذ = مالیدن به ران و کفل ها به منظور لذت جنسی
افضاء = باز کردن ، گشاد کردن
بول = ادرار
غائط = مدفوع
ببینید که ایشان میگوید که شما میتوانید کودک شیر خواره را به ازدواج خود در آورید و لمس کردن کودک شیر خواره و مالیدن به ران وی برای لذت جنسی اشکال ندارد اما اگر کسی قبل از 9 سالکی دخول کرد و مجرای جلو و عقب را پاره کرد و آن دو یکی شد این گناه دارد اما اگر بعد از 9 سالگی دخول کرد و این اتفاق افتاد یعنی مجرای جلو و عقب یکی شد این اشکال ندارد !
این فتوا در کتب یکی از علمای معروف شیعه آمده اما اهل سنت هم همین مطالب را در کتابهای بخاری و مسلم باور دارند در حالیکه قرآن به روشنی خط بطلانی بر اینگونه پریشان فکری ها میکشد و به روشنی سن ازدواج را رسیدن به بلوغ جنسی و آمادگی برای تصمیم گیری و پذیرش مسئولیتهای زندگی میداند !
بنابراین حسب فرمایش آیه ی 6 سوره نساء ، برای زناشویی از "بلغوا النکاح" ذکر می شود. بر این مبنا، برای رسیدن به سن ازدواج، "بلوغ نکاح" بکار میرود. خود مساله ی بلوغ همانطور که بالاتر عرض کردیم اما به چند دسته تقسیم می شود که بطور خلاصه به دو دسته ی بلوغ جسمی و بلوغ فکری تقسیم می شود. اما بلوغ جسمی در مردان و زنان متفاوت است. نشانه ی بلوغ جسمی در مردان احتلام و در زنان حیض است. پس آنگاه که این مساله حادث می شود ، مرد و زن از نظر جسمی بالغ شده اند. برای مردان معمولاً بلوغ در 16 سالگی رخ می دهد و برای زنان معمولا در 13 سالگی. بلوغ فکری نیز با توجه به رفتار و سکنات یک فرد سنجیده می شود که معمولا در حدود 19 یا 20 سالگی است. فلذا با توجه به این آیه، ازدواج با خردسالان و کودکان نابالغ حرام است.!
... فَاعْتَبِرُوا یَا أُولِی الْأَبْصَارِ ﴿٢﴾ پس عبرت بگیرید ای صاحبان بصیرت ﴿۲﴾ سوره حشر
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته....